Setting

Gratis verzending in Nederland en België

Voor 17:00 uur besteld, volgende werkdag in huis

Informatie

In onze shop vindt u verschillende sauna's, infrarood en de zogenaamde Finse sauna's. Deze sauna's zijn uitgevoerd in verschillende type's en verschillende verwarmingselementen.  Onderstaand vindt u informatie over de verschillen. Mocht u vragen hebben horen we deze graag.


Infarood sauna's

Het is altijd prettig om de warmte van de zon op jouw huid te voelen. Met een infrarood cabine kan dit op ieder tijdstip, zelfs in de donkere wintermaanden.

De straling van de zon is verdeeld in ultraviolette, zichtbare en infrarood straling. De infrarode straling is het warme deel van het zonnespectrum. Het lichaam wordt in de infrarood cabine door de infrarood straling rechtstreeks verwarmd, niet omdat de omgeving warmer wordt zoals in de sauna het geval is. Dit effect wordt dieptewarmte genoemd. In vergelijking met de warmte in een sauna, wordt de warmte in een infrarood cabine als minder benauwd ervaren.  Wij bieden 2 soorten infrarood sauna's aan, keramische en Weka Therm vakstralers.

Keramische stralers:

De WEKA infraroodcabine is voorzien van keramische stralers.

WEKA gebruikt uitsluitend keramische stralers die milder zijn en beter zijn te verdragen dan de veelgebruikte, zeer hete magnesiumstralers.

De minimale hoogte voor een infraroodcabine met keramische stralers is 210 cm. 

De volgende punten zijn kenmerkend voor een infraroodcabine welke is voorzien van keramische stralers:

  • Optimale verwarming van het lichaam door middel van de zachte infrarood-C straling op de  huid.
  • De haarvaten van de huid  absorberen de warmte en geven deze warmte af aan het hele lichaam.
  • Onze hoogwaardige stralers zorgen voor een aangenaam en rustgevend gevoel wat vergelijkbaar is met de natuurlijke warmte van de zon.
  • Geen vroegtijdige veroudering van de huid en geen negatieve effecten op het oognetvlies
 


WEKA-Therm-vlakstralers:

Deze infrarood sauna is uitgevoerd in onbehandeld vuren. De voorgemonteerde wanddelen zorgen voor een eenvoudige opbouw. 

Verder is deze infrarood sauna uitgevoerd met hoogwaardige onzichtbaar weggewerkte WEKA-Therm-vlakstralers. De WEKA-Therm-vlakstralers zijn rondom in de wanden en het vloerelement ingebouwd. Deze vlakstralers geven rondom een milde warmte af door de bijzondere milde stralingstechniek tot 50°C. Hierdoor zal uw lichaam rondom heerlijk verwarmd worden! 


Finse sauna's

Tegenwoordig is de saunagang een van de aangenaasmte manieren om eens goed te zweten. De Finse sauna's zijn hier dan ook uiterst geschikt voor. De opeenvolging van hitte met het aansluitende koude water onspant de spieren en heeft naast enkele fysiologische effecten, ook een tal positieve lichamelijke effecten.

Sauneren in een Finse sauna kan bij  juiste en regelmatige implementatie talrijke voordelen bieden:

  • Versterking van het immunsysteem en lichaamseigene afweer
  • Lichaams - en huidreiniging
  • Cardiovasculaire training
  • Ontspanning van lichaam en geest
  • Normalisering van de bloeddruk
  • Preventie van verkoudheid

Massief houten sauna's

Met deze eersteklas massief houten sauna met een wanddikte van 45 mm, beschikt u over dubbele messing en groef voor een zo groot mogelijke stabiliteit en dichtheid. De ingeboorde, inwendige kabelkanalen zorgen voor een hoog veiligheidsniveau en een fraaie look bij de aansluiting van de saunakachel, het bedieningsapparaat en de accessoires. Geniet van de milde kruidige geur van natuurlijk hout.

Element sauan's

De element sauna's va Weka zijn uitgevoerd als een hoogwaardige elementsauna's. Een elementsauna is zeer eenvoudig en snel te monteren dankzij de geprefabriceerde elementen. Door de vakkundige wandconstructie bieden ze de beste energiebesparende isolatie en zorgen ze voor een optimaal saunaklimaat.

De messing en groef zorgen voor een zo groot mogelijke stabiliteit en dichtheid. Bovendien beschikt de sauna over energiebesparende, geïsoleerde wanden van minerale wol met een isolatielaag tegen waterdampdiffusie. 

 

 

Er komen geen producten overeen met de selectie.

Loading...
Bezig met laden...